2015!

Januari
I januari hände det inget speciellt inom hästvärlden. De två första veckorna på året var jag och min familj i Dominikanska Republiken. En super härlig semester och när vi kom hem igen efter två härliga veckor med bara avkoppling var det dags att sätta igång hästarna igen som hade heft de veckorna som en liten viloperiod.
 
Februari
I februari var det träning som gällde! Jag praoade hos Jeanna en vecka och hade då med mig både Lady och Oki för att träna med dem. Veckan jag hade sportlov åkte hela familjen utom Julia till Italien på skidsemester i Dolomiterna, en bergskedja som ligger bredvid Alperna. Vi har varit där flera år tidigare också och skidåkningen är fantastisk!
 
Mars
I början av mars var det också mycket träning. För Okis del blev det mycket kürträning eftersom att jag inte hade någon kür till honom. Jag och Frida var även på avsutten träff i Strömsholm. I mitten på mars var det även dags för säsongens första tävling. Det var i Fagersta och jag och Lady vann våran klass på drygt 68%.
 
April
I början av april var det dags för årets första obs-tävling. Tävlingen var i Hästhagen. Jag och Lady blev placerade i samtliga starter på procenter mellan 66-68%. I mitten av april var det även tävling i Högbo. Jag och Lady vann båda våra starter och Oki blev femma ena klassen och trea i andra där det även var SIHS-kval. Där fick även jag och Oki vårat sista SM-kval.
 
Maj
I slutat av april och början på maj var det årets andra obs-tävling som var i Willands. Lady gick inte så bra de två första starterna. Den sista starten gick bättre och vi fick då 69,9%. Oki gick bra där ena dagen och böjde sitt ena SM-kval till drygt 67%.
Jag och Oki startade även två klasser i Eskilstuna. Första klassen vann vi och i andra klassen, som var SIHS-kval, blev vi fyra.
I mitten av maj var det den sista obs-tävlingen som var i Mantorp. Med Lady gick det super och vi fick reda på att jag tillsammans med Ellen Hedbys, Amanda Barnestam och Elina Rosenqvist skulle tävla NM! Det var årets stora mål med Lady och det kändes helt fantastiskt!!! I Mantorp blev jag och Oki även kvalade till Falterbo, vilket också kändes helt fantastiskt! Och desutom debuterade vi kür tillsammans och fick 68%!
I slutet av maj tävlade även jag och Oki en klass i Stockholms ponnyklubb. Vi fick nytt personbästa på 69,5% och vi blev fyra i SIHS-kvalet.
 
Juni
I juni var det fullt fokus på att träna Lady inför NM och Oki inför Falsterbo. Det var mycket nytt vi var tvugna att tänka på med Lady. Vi fixade FEI-pass, hon kollades av vår veterinär John så att hon verkligen var helt frisk vilket hon var osv. Vi hade börjat prata med Andy Swärd som är mentalchoach. Han hjälpte mig mycket på NM för att jag inte skulle bli nervös och för att jag skulle kunna prestera så bra som möjligt.
I juni, någon dag innan vi åkte till NM, var det första gången jag provred min kung Weine!
NM med Lady gick jättebra! Vi fick över 69% alla dagarna. Första dagen blev vi bästa svensk bland C-ponnyer och de två andra dagarna blev jag näst bästa svensk. Laget tog lag-NM silver och jag blev individuellt fyra. Det var så himla kul och häftig känsla att tävla internationellt och på mästerskap desutom!
 
Juli
I början av juli var det dags för Falsterbo med Oki. Första dagen gick bra och andra dagen var han ganska spänd. Men det var otroligt kul att få tävla där och Oki skötte det ändå superbra! Jag älskar verkligen Falsterbo, både att tävla där och hela omgivningen!
I juli var det även ponny SM i Gävle. Jag och Lady gjorde tre stadiga ritter och vi gjorde våran första nationella ritt på över 70%, det blev till och med 71,9%! Vi tog brons med över 70% i snitt!
Oki gick också stadigt under SM och vi fick mellan 67-68% i alla starter och blev totalt sjua.
Under SM började vi tillsammans med Hedbys och Viebke planera inför lag-SM...
27/7 blev Weine min!
 
Augusti
 
 
I början av augusti var Oki i Jönköping för att förbättra ett av sina SIHS-kval. Och det gjorde han! Han blev trea på drygt 69%. Direkt efter Jönköping flyttade vi tillbaka till Värmdö och hästarna blev uppstallade på Fågelbro. Jag var på Segersta flera dagar och tränade med Weine. Han flyttade hem till oss en vecka efter att skolan började. Men innan skolan började åkte vi till Mallorca en vecka på semester! Helt fantastiskt väder med otroligt mycket sol och god mat!
I slutet av augusti debuterade jag och Weine tillsammans i Hogsta. Vi belv trea i MsvC:1.
 
September
Jag och Weine startade vår andra tävling tillsammans och vann på 72,3%. Vi var då färdigkvalade till MsvB.
På DM som var dagen efter tävlingen med Weine tog jag guld med Lady och silver med Oki! Segerstas ponnyer tog de högsta valörerna i alla klasser utom kat B och C grupp 2 där vi inte hade några med. Direkt efter DM åkte vi vidare till Falun för första elitomgången och vann med över 220% vilket nästan är rekord tror jag!! I laget var det jag, Ellen, Ella och Victoria.
Två veckor efter första omgången var det dags för andra. det var i Hudiksvall och vi vann även där! Härligaste och bästa laget.
 
Oktober
I oktober startade jag och Weine våran första MsvB i Strömsholm. Vi vann på 72,8%.
Veckan efter var det sista elitomgången och vi vann även där. Vi var då klara inför lag-SM.
Den 31 oktober var det första dagen på lag-SM. Segersta vann med 9% marginal till tvån! Helt fantastiskt!!
 
November
1 november tog vi lag-SM guld i Nordhalland! Oki startade SIHS semifinal till Friends Arena. Vi kom på en fjärdeplats och kom då vidare till finalen som gick i Friends Arena!
Helgen efter lag-SM var det storhäst tävling i Högbo. Jag och Weine vann båda våra klasser på 74% och 72%!
I slutet av november var det dags för SIHS i Friends. Oki blev tvåa i ponnyküren på 70,3%. Det var det häftigaste och roligaste jag har gjort hittills i mitt liv! Weine var med i knock-outen med Patrik Kittel och slutade på en tredje plats.
 
December
Nu i december har hästarna tagit det lite lugnare och gått ner i tränig lite. Det har varit ett år med mycket tävlingar så de förtjänade lite vila. Vi har firat jul i Dalarna och efte det har hästarna börjat sättas igång igen. Om några dagar blir det hårdträning, allt för att vara på topp nästa år!
 
GOTT NYTT ÅR!!!
 
 
 
 
RSS 2.0