Spännande tävling i Södertälje

Igår var det äntligen dags för årets första tävling. Det var i Södertälje och jag och Weine debuterade FEI lagprogram för juniorer. Weine blir alltid väldigt taggad när han förstår att han ska iväg och tävla och igår var hon mer taggad än vanligt. Moa som jobbar i stallet sa att jag får hålla i mig ordentligt och det kanske jag borde lyssnat på😝

När vi kom fram var han mycket lugnare. Jag hade gjort en tydlig plan och jag följde den. Han fickextra lång framskrittning eftersom st han blir väldigt mjuk av det. På framridningen kändes han väldigt fin och jag hade bra kontroll! Men ungefär 15 minuter innan min start ropade de ut i högtalarna att de hade flyttat fram allas starter 10 minuter. Det störde mig lite eftersom att jag hade min plan och ville följa den. Men det var bara att planera om lite och det gick bra ändå tycker jag!

När vi väl skulle gå in på banan börjar Weine med att skena in... Jag blev lite rädd och mer försiktig i min ridning. Travprogrammet blev lite små hackigt, inte något riktigt bra flow. Skritten vågade jag inte rida ordentligt men galoppen är jag väldigt nöjd med! Han gjorde inga bus under programmet vilket jag var väldigt tacksam över!! Resultatet blev 71,126% och det blev en förstaplats! 

På ärevarvet var Weine mer än överladdad. Han skenade först en långsida sedan fick jag kontroll och sedan skenade han igen och bockade och jag ramlade av. Mads har sagt att han alltid är värst under årets första tävling men jag hade aldrig räknat med att han skulle slänga av mig! Det fick helt bra med honom men jag är väldigt stel i nacken och ryggen idag. Men jag återhämtar mig👍🏻

Film från avramlingen finns på Weines instagram @kingweine om någon vågar se😉 mamma vågar inte kolla på den! Hon var inte med igår på tävlingen för hon var sjuk!
RSS 2.0